Oplossingen

Xpert Data heeft diverse producten in haar assortiment. Hiermee kunnen we onze partners complete oplossingen bieden. Onderstaand een greep uit de mogelijkheden die er zijn.

Internet back-up

Internet is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Zodra de internetverbinding uitvalt door een storing of een andere oorzaak kan er vaak niet meer gewerkt worden in een bedrijf. Daarom willen steeds meer bedrijven een tweede internetverbinding voor back-up doeleinden. Met de DrayTek Dual WAN producten is het mogelijk om load balancing en fail-over toe te passen over de twee internetverbindingen. Daarnaast hebben een aantal routers een ingebouwd LTE modem en zijn er routers die beschikken over een USB poort waarop een 3G/4G USB modem aangesloten kan worden, ideaal voor situaties waar tijdelijk geen internet beschikbaar is.

Onderling koppelen van vestigingen en/of thuiswerkers

DrayTek producten worden veelvuldig gebruikt voor VPN oplossingen vanwege de stabiele en beveiligde VPN mogelijkheden. Hierbij moet gedacht worden aan het koppelen van bijvoorbeeld het hoofdkantoor met nevenvestigingen of bedrijven die gebruik maken van thuiswerkers. Omdat het hier gaat om bedrijfsgegevens moet de onderlinge communicatie beveiligd zijn. De beveiliging van de VPN tunnel gebeurt door de verschillende encryptie protocollen die DrayTek ondersteunt.

Draadloos gastennetwerk

Veel DrayTek producten ondersteunen functionaliteiten die het eenvoudig maken een beveiligd draadloos netwerk op te zetten voor bijvoorbeeld werknemers of gasten. Met de functionaliteit Multiple SSID is het mogelijk gebruik te maken van verschillende draadloze netwerken op één enkel access point. Aan deze diverse netwerken kunnen rechten worden toegekend, voor de desbetreffende gebruiker. De werknemers kunnen het bedrijfsnetwerk en het internet benaderen met een beveiligingssleutel. De gasten kunnen alleen het internet benaderen.

Een ander voorbeeld is een draadloos netwerk bij horecagelegenheden. De bezoekers, die op het terras of binnen zitten kunnen toegang krijgen tot het internet, maar kunnen niet communiceren naar het LAN. Via Rate Control kan een beperkte bandbreedte worden aangegeven. Zo is het bedrijfsnetwerk beveiligd en de bezoekers kunnen het netwerk niet overbelasten.

Wireless AP management

Een aantal DrayTek routers beschikken over AP Management waarmee u de controle heeft over de wireless access points en clients om zo de beste performance, dekking en veiligheid te bieden. U kunt in een oogopslag zien wat er gaande is.

Camerabeveiliging

De markt van IP beveiligingscamera’s is een snel groeiende markt. Hiervoor hebben wij de kwalitatief goede en betaalbare IP camera’s van ACTi in ons assortiment. De productlijn bestaat uit geavanceerde IP camera’s die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende toepassingen, video management software en video analyses.

Bekabeling van kantooromgevingen

De eerste stap voor een goed LAN netwerk is de aanschaf van kwaliteitsbekabeling. Hiervoor hebben wij het merk DINTEK in ons assortiment. Het DINTEK assortiment bestaat o.a. uit professionele installatiekabels, patchkabels, patchpanelen, industriële kabels op rol, key stone jacks, connectoren en UTP gereedschap.

Advies en meer informatie

Mocht u na het lezen van deze oplossingen meer informatie willen hebben of advies bij de oplossing die u zoekt, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van de afdeling Sales.